parket leggen

Houten vloeren & parketvloeren

parketwerken visgraat

Parketwerken

Parketwerken kunnen de uitstraling van een ruimte transformeren en een warme en natuurlijke sfeer creëren. Het leggen van parket vereist nauwkeurigheid en vakmanschap om een mooi en duurzaam resultaat te garanderen. Het schuren en afwerken van het parket na installatie zorgt voor een glad oppervlak en beschermt het tegen slijtage.

VRijBLIJVENDE OFFERTE

Types parket

Wij benoemen hier 3 gekende types van parket, hoewel er meer bestaan.

 

 

Massief parket:

Massief parket bestaat uit massief houten planken die uit één stuk hout zijn gesneden. Het is duurzaam en kan meerdere keren worden geschuurd en opnieuw afgewerkt. Massief parket kan gevoelig zijn voor temperatuur- en vochtigheidsveranderingen.

 

VRAAG OFFERTE

Meerlaags of samengesteld parket

Meerlaags parket bestaat uit meerdere lagen hout waarbij de toplaag bestaat uit massief hout. Dit type parket is minder gevoelig voor krimp en uitzetting door temperatuur- en vochtigheidsveranderingen en wordt dan ook gebruikt als er vloerverwarming nodig is.

laminaat kinderkamer

Laminaat parket

Laminaat parket bestaat uit samengeperste en verlijmde houtvezels met een toplaag voorzien van een fotoprint . Het is betaalbaarder dan massief houten parket en vereist weinig onderhoud.

VRIJBLIJVEND CONTACT

Meer weten over plaatsing van parket

contacteer ons nu en je hoort snel iets van ons

VRIJBLIJVEND CONTACT

Parket houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten die worden gebruikt voor parketvloeren, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende houtsoorten voor parket met een korte uitleg:

1. Eikenhout: Eiken is een populaire keuze voor parket vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het heeft een mooie nerfstructuur en kan worden afgewerkt in verschillende kleuren.

2. Beukenhout: Beukenhout is een harde houtsoort die goed bestand is tegen slijtage. Het heeft een lichte kleur en een gelijkmatige structuur, waardoor het een elegante uitstraling heeft.

 

VRIJBLIJVENDE AANVRAAG
laminaat leggen

3. Merbau: Merbau is een exotische houtsoort met een diepe, rijke kleur en een opvallende nerfstructuur. Het is zeer duurzaam en bestand tegen vocht, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

4. Bamboe: Hoewel bamboe technisch gezien geen hout is, wordt bamboe vaak gebruikt voor parket vanwege zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het heeft een eigentijdse uitstraling.

5. Kastanjehout: Kastanjehout is een stevige houtsoort met een warme, roodbruine kleur. Het heeft natuurlijke eigenschappen die het bestand maken tegen insecten en schimmels, waardoor het een goede keuze is voor parketvloeren.