bijgebouw laten plaatsen

Tuinhuis, carport of tuinkantoor

tuinkantoor

Bijgebouw laten plaatsen

Onze klanten laten bijgebouwen plaatsen  voor diverse doeleinden. Sommige willen een ruimte in de tuin die gebruikt kan worden als kantoor of ontspanningsruimte.  Anderen kiezen dan eerder voor een traditioneel tuinhuis, pergola of een carport.

Vrijstelling van vergunning

Vaak heb je geen vergunning nodig voor losstaande bijgebouwen en heb je ook geen meldingsplicht, mits je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Een maximum oppervlakte van alle losstaande gebouwen samen van 40 m² .
  • Maximum hoogte van 3,5 meter.
  • De afstand tot de woning mag maximaal 30 meter zijn.
  • Een carport in de zijtuin moet 3 meter van de perceelgrens geplaatst worden.
  • Niet in kwetsbaar gebied

Het is een goed idee om even te checken bij je gemeente.

 

Doe nu je vrijblijvende aanvraag

Je hoort snel van ons.

VRAAG VRIJBLIJVENDE INFO
poolhouse tuinkantoor

Tuinhuis, poolhouse of tuinkantoor

Hout is een erg populaire materiaalkeuze voor het construeren van een bijgebouw omdat het heel wat mogelijkheden biedt en vaak goed past in de tuin. Hout is duurzaam en gaat lang mee als je het juiste hout kiest en het correct geplaatst wordt. Bovendien kan je afwerken in verschillende stijlen.

Houten Carport plaatsen

Ook voor carports is hout een erg populaire materiaalkeuze. Hout zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Een carport kan je voorzien van een hellend dak met bijvoorbeeld dakpannen maar je kan evengoed de keuze maken voor een plat dak dat bijvoorbeeld met EPDM wordt afgewerkt.

 

pergola laten plaatsen

Pergola laten plaatsen

Pergola of overkappingen kunnen zowel tegen de gevel of als losstaande constructie geplaatst worden. Ook hier is hout een populair materiaal. Voor de afwerking van het dak zijn er meerdere mogelijkheden. Het dak van een pergola is meestal niet waterdicht want het heeft eerder het doel om schaduw te genereren. Als afwerking van het dak kiest men vaak voor doek of voor houten lamellen.